NOFAB_logo-blue

Styremøtereferat 06.05.24

Til stede: Åsmund, Aleksej, Nora, Stine, Ørjan

Presentasjon av mulige lokaler for NOFAB 2025 med priser. Magnus hjelper Stine ved å lage en excelfil slik at vi får en ordentlig oversikt over tilbudene.

Prisene er noe dyrere i år på grunn av høy prisvekst. Sponsoravgiften har ikke vært endret på flere år, og vi har diskutert muligheten til å øke sponsoravgiften til NOK 35,000 fra dagens NOK 30,000. Det kom forslag om at sponsorer kan betale NOK 60,000 ekstra for å ha en invited session hvor de betaler for egne foredragsholdere til å holde en presentasjon. Diskusjon rundt egenandelen til middag har vært diskutert, med mulighet til å øke middagsavgiften. I tillegg så ble det tatt opp avgiften til årsmøtet som alltid har vært gratis så lenge man har vært betalende medlem i (1-2? år). Historisk sett har vi ikke hatt en god oversikt over betalende medlemmer, så det har ikke blitt gjort noe med, men kanskje vi burde se på dette.

Det har vært tatt opp en sak som kom fra fagmiljøet; legemiddelverket vil ikke godkjenne en ny batch av Menopur før global godkjenning av Menopur kommer. Ferring mener at de har nok Menopur ut Januar 2025 og det er noe tvil nå om godkjenningen kommer før den tiden. Både Erling, Sigrun og Nan har kontaktet Åsmund for å be NOFAB uttale seg til legemiddelverket. Etter diskusjonen har vi konkludert at Åsmund skal kontakte legemiddelverket med bekymringene fra fagmiljøet.

Volvat-Spiren, som er ansvarlig for det faglige innholdet, kom med forslag til å ha en politisk debatt angående bioteknologiloven. Styret ble bedt om å komme med forslag til tema og navn på politikere som kunne vært aktuelle å invitere. Styret mener dette kan være av interesse og foreslår Venstre, som har vært pådriver av forslaget til Stortinget om å gjøre IVF mer tilgjengelig.

Nytt møte helst før sommer, forslag 19. juni.