NOFAB_logo-blue

Styremøtereferat 21.08.24

Til stede: Åsmund, Aleksej, Stine, Magnus, Nora, Ørjan

Agenda

  1. Godkjenne referat fra forrige styremøte, deretter legger sekretær ut dokumentet på nettsidene. Godkjent.
  2. NOFAB 2025 Lokalisasjon
    1. Ansvarlig: Stine
    2. Informere om lokalisering
    3. Hotellpakke? Middag fredagen, sted?

Det er nå bestemt at selve konferansen skal holdes på Nasjonalteatret Konferansesenter. Vi har ennå ikke bestemt hotellpakkene, men Stine jobber med å vurdere ulike alternativer. HasleLinje, som vi brukte i fjor, er fortsatt reservert, og vi vil avvente med å kansellere denne til vi har alle detaljene på plass. Nasjonalteatret Konferansesenter tilbyr en sit-down-meny som vi vurderer som en mulig løsning for middagen. I tillegg har vi vurdert Radisson Scandinavia, som ble brukt av NFS og ligger i kort avstand fra Nasjonalteatret. Dette kan være et alternativ både for overnatting og eventuell middag, og Stine vil ta kontakt med dem for mer informasjon.

3. IVF koordinator sertifisering progresjon

  1. Ansvarlig: Ørjan
  2. Forespørsel fra Ferring

Det er planlagt en modulbasert undervisning som består av tre moduler, med sertifisering til slutt. På det forrige NOFAB-møtet ble det satt ned en arbeidsgruppe som skal rapportere tilbake til NOFAB. Det er viktig at sertifiseringen forankres i NOFAB. For å gjennomføre dette trenger vi finansiering, og både IBSA og Ferring har uttrykt interesse for å bidra. Ørjan foreslo at koordinator konferansen også bør være under NOFABs ansvarsområde. Vi bør vurdere hvor mye ressurser vi trenger til dette formålet. Vi ønsker å opprette en konto for finansiering, slik at sponsorer kan overføre midler direkte til NOFAB. Vi planlegger også å invitere Anette til neste møte for å forklare hvordan de har tenkt å organisere dette. Videre ønsker vi å få klarhet i hvor stor del av ansvaret som ligger hos arbeidsgruppen, og hva som faller inn under NOFABs ansvar.

4. Utvalg skal finne ut hvorfor nordmenn føder få barn. Skal NOFAB sende en tekst til utvalget?

Styret har diskutert forskjellige forslag om hvordan å øke fødselstaller: Få ned egenandel for medisiner pasienter bruker til IVF, øke kunnskapen ang fertilitet. Fertilitetssjekk til alle? Danmark har egen klinikk som alle kan henvises til.

Det ble bestemt at Aleksej skal sende en email til alle NOFAB medlemmer med forespørsel for innspill om hvordan vi kan bidra til å øke fødselstall i Norge og deretter sammenfatte et dokument som NOFAB kan sende til fødselsutvalget.

 5. Diverse

  1. Nora har gode nyheter, trenger at vara trer inn i styret til høsten 2024, men også mot NOFAB 2026.

Nora skal i mammapermisjon til høsten. Åsmund har sendt forespørsel til Hanna Russel for å finne vara. Venter på svar. Nora ønsker å være med på møter mens på mammapermisjon, men ønsker ikke å ta på seg hele ansvaret. Lena Andreson er vara for Nora, og vi ønsker at hun skal være med på neste NOFAB møtet. Åsmund skal ta kontakt.

2. NOFAB generalforsamling 2024- Aleksej informerer om hvordan det ligger an om referat fra generalforsamling

Aleksej har kontaktet Ina og Line for signering av generalforsamlingsdokumentet fra 2024. Venter på svar.

Neste NOFAB møte 4 September 2024 kl 11:30.