NOFAB_logo-blue

Styremøtereferat 04.09.24

Til stede: Åsmund, Aleksej, Magnus, Nora, Ørjan, Anette, Lena

Agenda

  1. Godkjenne referat fra forrige styremøte, deretter legger sekretær ut dokumentet på nettsidene. Godkjent.
  2. Generalforsamling 2024 referat.  
    1. Ansvarlig: Aleksej
      1. Innhenter signaturer.

Godkjent og lagt ut. Sende møtereferat til Ingrid Stål der det ble bestemt at Åsmund og Ørjan har signeringsrett slik at hun kan sende det til Brønnøysundregister.

3. Godkjenne endelig referat fra Generalforsamling

  1. Ansvarlig: Åsmund og Aleksej

Godkjent

4. NOFAB 2025 Program

  1. Ansvar: Volvat Spiren Åsmund  
  2. MØTE PLANLAGT med Volvat Spiren 10/9

Åsmund skal møte Volvat Sprien den 10. september. Han ønsker å melde interesse for å delta i en politisk diskusjon om revisjonen av bioteknologiloven, og det kan være aktuelt å invitere personer som Sandra Bruflot eller Kamzy Gunaratnam. Det ble også diskutert muligheten for å invitere Bioteknologirådet til en paneldebatt for å belyse ulike problemstillinger. 

NOFAB 2025 Lokalisasjon, middag, hotellpakke og fest

  1. Ansvarlig: Stine
  2. Fremgang

Ta diskusjonen neste gang når Stine er til stedet.

5. NOFAB 2025 – sponsorer

  1. Magnus
    1. Legge plan for å invitere sponsorer

Prisene har steget mye og det er et ønske å øke prisen til 35 000. Magnus tar det videre.  

6. NOFAB 2025 – Sende ut invitasjon og innkalling til generalforsamling

  1. Aleksej
  2. Vi må eventuelt invitere til endring I vedtekter?
  3. Innkalling må sendes til medlemmene  4 uker før arrangement
    1. Generalforsamlingen innkalles med 4 ukers varsel og med skriftlig dagsorden. Dagsorden skal minst omfatte valg av ordstyrer, styrets beretning, evt. utvalgsberetninger, fremlegge revidert regnskap for godkjennelse, fastsettelse av kontingent, valg av leder og styremedlemmer med vararepresentant og valg av revisor med vara. Saker som medlemmer ønsker behandlet på generalforsamling skal være mottatt av styret innen 3 uker før generalforsamling.

Neste NOFAB møte blir 3-4 Januar 2025, Aleksej sender en email med hold the date.

7. IVF koordinator sertifisering progresjon

  1. Ansvarlig: Ørjan

Anette deltar i første del av møtet og arbeider med sertifiseringsprogrammet. Hun har hatt et møte med industrien angående koordinator-konferansen. Sponsorer har vist positiv interesse for initiativet, og det er ønskelig at konferansen blir en del av NOFABs virksomhet. Ferring, IBSA og Geodon Richter har meldt seg som interesserte i å støtte konferansen.Det er planlagt en deltakeravgift for konferansen. Undervisningen vil foregå på nett, med lokale forelesere fra både privat og offentlig sektor. Konferansen består av to timer med forelesninger, som dekker emnene medisin og kommunikasjon. Forelesningene vil bli tatt opp. NOFAB vil utdele diplom for sertifisering ved årsmøtet. Det er også ønskelig å bruke Styreweb til å opprette en database over påmeldte og sertifiserte deltagere.Innholdet til de faglige sesjonene vil bli sendt til NOFAB for gjennomgang. Kostnadene inkluderer en deltakeravgift på ca. 900 kr, men det er foreløpig uklart hvor mye det vil koste å drive konferansen og sertifiseringen. Konferansen skal holdes årlig i mars, men kostnadene for sponsorer er ennå ikke avklart. Det er ønskelig å opprette en konto i NOFAB for å administrere alle midler knyttet til dette. Magnus foreslår å kontakte flere sponsorer (som Besins) for å gi alle muligheten til å delta, dersom de ønsker.

8. Henvendelse fra Sekretær I Bioteknologirådet

Hei Jeg jobber i sekretariatet til Bioteknologirådet, som for tiden holder på med evalueringen av bioteknologiloven. Her er det mange tema rundt assistert befruktning som er aktuelle, og jeg skriver derfor for å høre om Nofab har noen meninger knyttet til spørsmål om for eks. gentesting av donorer, dobbel- og embryodonasjon etc.   Om Nofab ikke har noen formelle synspunkter, kunne jeg likevel tenkt meg å høre litt hva om det finnes noen tema hvor fagmiljøet er noenlunde enig. Da bruker jeg i så fall informasjonen mer som intern kunnskap og ikke i sakspapirer og uttalelser. Er det for eksempel noen som ønsker å kunne genteste donor?   Vennlig hilsen   Eirik Joakim Tranvåg 

Det ble diskutert å vurdere å sende en spørreundersøkelse til alle NOFAB-medlemmer for å samle deres synspunkter om viktige tema som gentesting av donorer, dobbel- og embryodonasjon. Dette vil gi oss innsikt i fagmiljøets enighet og hjelpe oss med å gi informerte tilbakemeldinger. Det kan være utfordrende for enkelte medlemmer å danne en mening om disse temaene, så en tanke var at vi bør vurdere å først ha en diskusjon rundt spørsmålene i årsmøtet før vi sender ut en spørreundersøkelse.

Diverse

  1. Nettsidene må oppdateres. Mangler bilde av Ørjan og det står at Anette er kasserer fortsatt.

Ørjan har sendt bilde og tekst.

Sende påmelding til NOFAB tidlig november. Påmelding via Styreweb som i fjor.

Neste styremøte 18/9/24 kl 11:30 

Lena er vara for Nora og vil ta over ansvaret mens Nora er i mammapermisjon.